Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Нежно тирамису с маскарпоне и ягоди

Нежно тирамису с маскарпоне и ягоди

Нежно тирамису с маскарпоне и ягоди
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Нежно тирамису, което за жалост се хапва бързо, защото е много, много вкусно"

Необходими продукти

  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
  • кафе - 200 мл еспресо
  • белтъци - 4 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 240 г
  • бишкоти - 300 г
  • какао - за поръсване
  • горски ягоди
  • вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците заедно със захарта на пяна и добавете маскарпонето - продължете да разбивате.

Белтъците разбийте с щипка сол и ги добавете към яйцата заедно с маскарпонето.

Разбийте течната сметана и я добавете към крема с маскарпонето.

Смесете кафето с виното и натопете за няколко секунди бишкотите.

Наредете ги в правоъгълна тава и отгоре изсипете част от крема.

Поръсете с горски ягоди и отгоре сложете още бишкоти.

Завършете вашето Тирамису с останалия крем, завийте го със стреч фолио и го сложете в хладилник за няколко часа.

Преди поднасяне го поръсете с какао.

Нежното тирамису с маскарпоне и ягоди е много вкусен десерт.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: