Начин на приготвяне
В огнеупорна купа се смесват жълтъците, захарта и маскарпонето. Купата се поставя на водна баня. Бърка се постоянно около 7-8 минути. Отначало кремът с маскарпоне е течен, но после се сгъстява. Оставя се да изстине.
Сметана се разбива до плътност. Прибавя се към изстиналия крем и се разбърква до хомогенност.
На дъното на кутия или поднос се поставя малка част от крема. Върху него се редят 7 бр. бишкоти, потопени за кратко в кафето смесено с Марсалата. Поставят се нарязани ягоди.
Следва половината крем. Поръсва се хубаво с какао.
Нареждат се отново 7 бр. бишкоти, ягоди и крем. Приготвеното Тирамису се поръсва с какао и се оставя в хладилник за няколко часа.
Преди поднасяне, десертът с бишкоти се украсява с ягоди.
Да ви е сладко с Тирамису с маскарпоне и ягоди!