Начин на приготвяне
Пасирайте почистените и измити ягоди, след което ги минете през цедка, за да се махнат семките.
Накиснете желатина в студена вода. Затоплете на котлона 4 лъжици ягодово пюре и добавете омекналия желатин, разбъркайте.
Върнете останалото прецедено пюре в блендера и с непрекъснато разбиване прибавете маскарпонето и кондензираното мляко.
Добавете желатина и когато ягодовият крем се сгъсти, може да изключите котлона.
Отделно разбийте сметаната с 2 лъжици пудра захар.
Добавете я към крема и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
Сипете плодовия крем с подходящи чашки и приберете да стегне в хладилника.
Нежният крем с ягоди и маскарпоне е готов.
Ако се чудите още какво да приготвите с ягоди, опитайте тези рецепти за ягодов чийзкейк или домашна ягодова торта.