Начин на приготвяне
Приготвяме еспресото, подслаждаме го и го оставяме да се охлади. Отделяме белтъците от жълътъците.
В купа разбиваме белтъците на сняг. Към жълтъците добавяме захарта и разбиваме до хомогенна смес.
Към жълтъчената смес добавяме маскарпонето и отново разбиваме с миксер да се смесят хубаво продуктите.
Добавяме и белтъчната смес и отново разбъркваме добре с шпатула. Започваме подреждането, като потапяме бишкотите само от едната страна.
Подреждаме ред бишкоти ред крем и така редуваме до завършване с крем.
Оставяме тирамисуто в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране поръсваме с какао.
Тирамисуто с маскарпоне в чаши е готово.