Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като се загрява 400 мл прясно мляко и сметана със захар. Кремът ягода и нишестето се разбъркват с останалите 100 мл прясно мляко.
Сипва се на тънка струя и разбъркваме да сгъсти на умерен огън. Снема се и добавяме маслото. Готово руло се нарязва на филии по 1-2 см.
На дъното на три чаши се поставя 1 филия, отгоре сипваме по 3 -4 с.л. крем. Следват по 2 филии руло и резени ягоди, наредени по стените на чашата.
Залива се крем един пръст под ръба на чашата.
Набожда се кубче шоколад в средата, до него 2 парченца ягоди и поръсваме с настърган шоколад. Охлажда се в хладилника и поднасяме с листа мента за свежест.
Десертът е много вкусен и бързо се приготвя. Да ви е сладко!