Начин на приготвяне
Първо си приготвяме еспресото, подслаждаме го и оставяме да се охлади.
В две купи разделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.
Към жълтъците добавяме захарта и разбиваме с миксер до хомогенна смес. Към жълтъците добавяме маскарпонето и разбиваме добре с миксера.
Прибавяме и белтъците и разбъркваме добре да се смесят всички продукти. Започваме подреждането в бурканчетата.
Топим бишкотите в еспресото само от едната страна, нареждаме един ред, после мажем с крема, после пак бишкоти и така, докато завършим с крема.
Оставяме нежното тирамису в хладилника да престои едно денонощие.
При сервиране на тирамисуто с маскарпоне в бурканчета поръсваме с какао.