Начин на приготвяне
Сипете в купа 300 мл течна сметана и я загрейте леко в микровълновата - не бива да кипва.
Извадете и начупете вътре белия шоколад, бъркайте, за да се разтопи.
Приберете белия крем в хладилника, за да се охлади.
По същия начин пригответе и кафяви крем.
Когато и двете смеси са достатъчно охладени, разбийте всяка с миксер - поотделно.
Пригответе си тортена форма. Наредете един ред бисквити, потопени в прясно мляко и сипете върху тях бял крем. Отново следват бисквити и кафяв крем.
Завършете шоколадовата торта с бисквити, които обаче не са потопени в млякото. Пъхнете в хладилник за една нощ.
На следващия ден пригответе заливката. Загрейте сметаната и разтопете вътре черния шоколад. Сипете в центъра на тортата и с помощта на шпатула разнесете навсякъде.
Украсете тортата с малини и листенца прясна мента.
Шоколадовата торта със сметана и малини е страхотна!