Шоколадова торта с малини

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Шоколадова торта с малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими продукти

  • За блата
  • яйца - 6 броя
  • захар - 180 г кристална
  • брашно - 140 г
  • какао - 40 г
  • За крема
  • сметана - 500 мл пълномаслена
  • шоколад - 300 г натурален
  • За пълнежа
  • малини - 300 - 400 г
  • малинов сок - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вече започнете подготовката на крема, като загреете сметаната почти до кипване и разтопите в нея натрошения шоколад. Получената гладка смес оставете да изстине добре за 1 нощ, като първоначално я разбърквате често, докато добре се охлади.

За блатовете разбийте на пухкав крем жълтъците със захарта. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно с помощта на шпатула ги объркайте към жълтъците.

След това прибавете и объркайте също внимателно пресятото брашно и какаото. Сместа сипете в намаслена форма и изпечете в загряна до 180 градуса фурна. Вече охладения блат нарежете внимателно на 2 отделни.

В подходящ поднос сложете 1 блат, сиропирайте леко с малинов сок. 1/2 от крема разбийте с миксер до получаване на пухкава консистенция и намажете с нея блата. Наредете отгоре малините, след това втория блат и сиропирайте с останалия сок.

Леко разбийте пак втората половина крем и покрийте тортата с него. Направете украса от пресни малини и оставете Шоколадовата торта с малини на хладно за няколко часа преди да поднесете.

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка: