Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Свежа кето лимонова торта със сметана

Свежа кето лимонова торта със сметана

ВалерияВалерия
Новак
31106643
Свежа кето лимонова торта със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Свежа и диетична торта, която ще ви очарова със своя лимонов вкус"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • заквасена сметана - 100 грама
  • яйца - 4 броя (L размер)
  • подсладител - 80 грама (равнява се на 80 г захар)
  • бадемово брашно - 80 грама
  • масло - 40 грама (разтопено)
  • кокосово брашно - 30 грама
  • лимонов сок - от половин лимон
  • бадемово мляко - за сиропиране
  • бакпулвер - 8 грама
  • ванилия - 1 ч.л.
  • за крема
  • маскарпоне - 250 грама
  • течна сметана - 250 мл неподсладена (над 30%)
  • подсладител - 50 грама по избор (равно на 50 г захар)
  • лимонов крем - 200 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на пухкав сняг и ги оставете.

Смесете жълтъците с останалите посочени продукти за блата и ги разбийте добре. Накрая добавете белтъците и внимателно объркайте с шпатула.

Получената смес разделете на три равни части, за да изпечете три блата.

Сипете смесите в тави с диаметър 20 см (покрити с хартия за печене).

Загрейте фурната на 180 градуса. Блатовете се пекат до готовност - около 20 минути, след което се охлаждат.

Сиропирайте готовите блатове с бадемово мляко. Имайте предвид, че са много тънки - така трябва да бъдат.

Пристъпете към приготвянето на крема. Разбийте сметаната и добавете към нея лимоновия крем, маскарпонето и избрания подсладител.

Сглобете кето тортата, като редувате блат и крем.

Приберете лимоновата торта в хладилник за няколко часа, за да се напои хубаво и да стегне.

Свежата кето лимонова торта със сметана е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: