Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта до получаване на пухкав крем. Добавете кафето и яйцето, разбъркайте отново.
Постепенно добавете предварително пресятото брашно с ванилията и бакпулвера. Накая сипете натрошения на ситно шоколад и смлените орехи.
Подгответе форма за печене и я покрийте с хартия за печене. Сипете сместа за блата и изпечете за 30 минути в предварително загрята на 180 градуа фурна.
През това време пригответе глазурата. Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар, рома и кафето. Разбивайте с помощта на миксер, за да се получи хубав крем.
Намажете охладения блат. Оставете ореховата торта да стегне за кратко, нарежете и сервирайте.
Чудната орехова торта с вкус на кафе е готова.