Къп кейкчета

IlariaIlaria
Новак
59762531
Къп кейкчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-14
"Къп кейкчета, които просто те приканват да се събереш с любими хора - време е за празник"

Необходими продукти

  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч. пресято
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • масло - 1/2 ч.ч. неосолено
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • за глазурата
  • масло - 2/3 ч.ч.
  • сметана - 150 мл течна
  • пудра захар - 1 и 1/3 ч.ч., пресята
  • шоколад - около 120 г натурален
  • ванилия - 1 и 1/2 ч.л. есенция
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете какаото в топлата вода. Разбъркайте брашното, бакпулвера, солта. Отделно разбийте маслото със захарта до пухкав крема. Добавете към тях яйцата при непрекъснато разбиване, след което и ванилията. Сипете на 2 пъти брашняната смес и разбърквайте добре. Накрая разбъркайте с какаото до еднородна смес.

Напълнете формите за къп кейкчета - цяла тавичка или хартиени формички. Сложете ги да се пекат в предварително загряна на около 180 градуса фурна за 18-20 минути. Накрая проверете с клечка дали са готови.

За глазурата разтопете внимателно шоколада на водна баня с 1 с.л. масло. Оставете го да се поохлади и през това време разбийте заедно останалото масло, сметаната и захарта, докато се получи пухкав крем. След това прибавете ванилията, канелата и разбийте с шоколада, докато се получи хубав крем.

Намажете или шприцовайте върху охладените къп кейкчета глазурата и ги поднесете.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: