Начин на приготвяне
Аз ползвах стъклени купички за крем карамел, а може и да се ползват и метални.
Разбиваме 4 броя яйца със 400 милилитра прясно мляко.
Към сместа добавяме и 6 лъжици захар.
Разбърква се добре и аз затоплих тази смес за малко и я прецедих.
За четирите купички поставих по една лъжица захар за карамелизиране.
Нагласих уреда на 200°C за 5 минути.
След като изстинат малко самите купички, разпределяме сместа за нашия крем карамел.
Нагласяме си уреда за 5 минути на 200 °C и след това нагласяме 40 мин на 100 °C.
Вадим и обръщаме върху чиния крем карамела в еър фрайър.
Коментари
Не на водна баня, но захарта я карамелизирах на котлон.