Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Домашен яйчен крем за торта

Домашен яйчен крем за торта

Домашен яйчен крем за торта
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
"Тайната на вкусната домашна торта и в приготвянето на вкусен домашен яйчен крем за торта"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр. само жълтъците
  • захар - 200 г
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват жълтъците със захарта на крем. При непрекъснато бъркане лъжица по лъжица се прибавя брашното, а след него - и ванилията.

След като се усвои брашното, на струйка се налива леко затопленото мляко.

Сместа се слага да се вари на слаб котлон, докато се сгъсти кремът.

Необходимо е през цялото време яйченият крем да се разбърква, за да не стане на бучици.

С охладения крем за торта се намазват блатовете ѝ. По желание може да се сложи и малко краве масло.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: