Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Добавете брашното (пресято), содата и разбъркайте внимателно с шпатулата.
Добавете орехите и отново разбъркайте внимателно, за да не слегнат белтъците. Сипете тази смес в тава за печене 20 см. и изпечете на 180 градуса до готовност.
Затоплете жълтъците с пудрата захар на водна баня като бъркате непрекъснато. Когато сместа започне да се сгъстява, смъкнете от котлона и оставете да изстине.
Разбийте маслото (размекнато на стайна температура) с миксер и към него постепенно добавяйте жълтъчната смес.
Оставете настрани и се заеме с разрязванр на блатовете (те могат да са 2 или 3, в моя случай разрязах на 2 блата) и между тях разнесох готовия яйчен крем.
На най-горния блат разтопих 100 г шоколад на водна баня, който оставих да изстине и залях.
Приберете ореховата торта за 30 минути в хладилник, след което е готова за консумация.
Страхотна орехова торта с яйчен крем!