Начин на приготвяне
Картофите, морковите, цвеклото и яйцата се сваряват. Настъргват се на ренде и се поставят в различни чинии.
Салатата Сельодка се сглобява, като се използват метални рингове или купички. Салатата се реди на пластове. Рингът се поставя в центъра на чинията за сервиране и в него се редят отделните продукти.
Започва се с настърганите картофи, които се слагат в ринга и притискат с лъжица и поръсват със сол, черен пипер и малко лимонов сок.
Отгоре се слага слой нарязан на дребно лук и нарязаната на малки парченца маринована сельодка (руска, розова).
Поръсва се отново мало черен пипер и лимонов сок. След това се нарежда тънък слой настърган морков, след него настъргани яйца.
Намазва се с майонеза и последният слой е от настъргано цвекло.
Завършва се с майонеза и настърган жълтък. Салатата с риба се оставя в хладилника за няколко часа за да се охлади и стегне. При сервиране внимателно се изважда ринга и декорира по собствен вкус.
Насладете се и вие на тази класическа руска рецепта.