Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен сом с гъби

Задушен сом с гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Задушен сом с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сом - 1 бр (около 1 кг)
  • олио - 2 с.л.
  • целина - 1 резен
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер
  • гъби - 400 г
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате предварително голяма тава с олиото и нареждате посолените парчета сом.

Прибавяте нарязаните целина, лук, чесъна, дафиновия лист и зърната черен пипер.

Заливате с виното и малко вода. Захлупвате и оставяте да се задушава сомът.

Сервираме задушената риба със задушените гъби в масло и резени лимон.

Остава ви само да се насладите на този задушен сом с гъби.

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: