Задушен сом

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Задушен сом1 / 2
23/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг сом
  • гъби - 200 г
  • олио - 60 мл.
  • целина - 1/2 глава гр.
  • лук - 1 голяма глава
  • магданоз - корени
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • дафинови листа
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се приготвя на порции, посолява се и се нарежда в тава, намазана с олио.

От страни се слагат парченца целина, магданозени корени, лук, дафиновият лист и черният пипер на зърна. Залива се с вода и се задушава. По времена задушаването се долива виното.

При сервиране около рибата се поставят задушени гъби и парче лимон.

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: