Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен дунавски сом

Пържен дунавски сом

Пържен дунавски сом
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • сом - 1.120 кг
  • сол
  • пшеничено брашно - 5 с.л.
  • царевично брашно - 0.5 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се дорте и се нарязва на котлети. Осолява се и се оставя да престои на хладно около час.

Пшениченото и царевичното брашно се смесват до еднородност. Парчетата риба се овалват в сместа и се поставят в тиган със сгорещена мазнина.

Изпържват се и от двете страни до златисто, след което вкусният пържен сом се поставят върху домакинска хартия- така апетитната пържена риба за да им се отнеме излишната мазнина.

Поднесете пържения дунавски сом с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: