Пържен сом

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Пържен сом1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинска празнична трапеза е щом на нея има от този пържен сом"

Необходими продукти

  • сом - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сома на парчета и го мариновайте със сол и оцет. Оставете го да престои така 10-15 минути и отцедете. Оваляйте парчетата риба в брашното и ги изпържете.

В останалата мазнина от пърженето сложете ситно нарязания магданоз, оцета и черен пипер. Оставете сместа само леко да заври.

След като рибата изстине напълно, я залейте със соса и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: