Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Сом в гювеч

Сом в гювеч

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Сом в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Перфектният начин за приготвяне на сом е в гювеч - на бавен огън и с много мерак"

Необходими продукти

  • сом - 1 кг
  • лук - 7 глави
  • домати - 1 кг
  • чушки - 400 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимони - 2 броя
  • галета - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на парчета, овкусяваме я със сол, черен пипер и сока от един лимон, така я оставяме да престои един час.

Нарязваме лука на филии и го запържваме в олиото, прибавяме нарязаните чушки и запържваме и тях. Овкусяваме със сол, червен и черен пипер и изсипваме в гювеч.

Отгоре нареждаме сом, предварително овалян в галета, покриваме с нарязани на кръгчета домати и след това кръгчета лимони.

Печем сома в гювеч на фурна, загрята на 170 градуса, за около 60 минути или докато всички съставки се сготвят добре. При поднасяне на ястието поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: