Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен сом на фурна

Печен сом на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Печен сом на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
135 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3-4
"Поднесете с гарнитура от печени ли варени картофи или други зеленчуци тази печена рибка"

Необходими продукти

  • сом - 1 кг или повече
  • олио
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • лимони - сокът на един лимон
  • вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистения сом на парчета. По кожата направете прорези с нож. Хубаво посолете и поръсете с черен пипер равномерно, полейте парчетата сом с лимонов сок и виното и оставете да престоят за 2 часа.

След това ги подредете в намазнена тава, като ги оваляте в брашно. Сложете да се изпекат в предварително загряна умерена фурна. Поднесете с гарнитура от печени ли варени картофи или други зеленчуци.

Рейтинг

4.1
56
44
33
21
10
Дай твоята оценка: