Задушен шаран

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Задушен шаран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пържен или задушен? Задушен, разбира се, защото така е най-вкусен"

Необходими продукти

  • риба - 1 бр. голям
  • лук - 80 г арпаджик
  • масло - 70 г
  • лимони - 1 бр.
  • бульон - 2 с.л. телешки концентриран
  • бульон - 1 к.ч. зеленчуков
  • бяло вино - 125 мл
  • сос уорчестър - на вкус
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме лука. Както е цял го заливаме с телешкия и зеленчуковия бульон и виното. Добавяме 1-2 с.л. лимонов сок, сос Уорчестър на вкус, сол и черен пипер и задушаваме на умерен огън до омекване на лука.

Когато лукът омекне, добавяме шаранa, почистен и нарязан на порции. Доливаме още вода, ако е нужно и задушаваме до готовност на рибата.

Изваждаме порциите шаран и отстраняваме кожата и костите. Прибираме ги на топло, а към соса добавяме маслото и ситно нарязан магданоз. Кипваме ястието и варим около 5 минути. Връщаме рибата и задушаваме шарана още 5 минути.

Поднасяме нашата задушена риба със вкусни задушени картофи или салата по избор.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: