Начин на приготвяне
Почистете внимателно рибата. Разрежете я на две части надлъжно и я посолете.
Смесете половината зехтин с ригана и намажете с тази смес кефала. Запечете рибата по зачервяване на скара (на слаб огън), като от време на време я мажете с подправения зехтин.
В дълбок съд налейте 5 к.ч. вода, добавете почистените и срязани на две скилидки чесън и 3 с.л. зехтин. Изчакайте да заври и прибавете и запечения кефал. Течността трябва да покрива рибите, при нужда долейте още малко.
Намалете котлона и задушавайте кефала за 15-20 минути на тих огън. Остатъка от зехтина се разбива с брашното и прясно изстискан лимонов сок от двата лимона.
Сместа се изсипва на тънка струйка при задушената риба. Оставя се да клокне на котлона, след което се сваля от огъня и се поръсва с пресен риган.