Начин на приготвяне
Запържете в маслото ситно нарязания лук и настърганите морков, целина и магданозения корен, прибавете захарта и бъркайте, докато лукът се карамелизира леко.
Прибавете карамфилчетата, мащерката, зърната черен пипер и бахар, дафиновия лист и резенчетата лимон и ги оставете около минута, за да ароматизират сместа.
Сипете оцета и след като се изпари, залейте с бульона и оставете да ври около 5 мин.
Сложете в леко врящия сос порциите шаран, задушавайте 15-ина минути, като ги обръщате няколко пъти, след което ги извадете.
В соса разтворете мармалада, прецедете го и прибавете сварените за 5 мин. сушени плодове и ядки заедно с водата, в която са се варили, и го сгъстете с настърганата меденка.
Разпределете порциите шаран в чинии, залейте ги с топлия сос и ги сервирайте.