Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони с плодов сос

Канелони с плодов сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Канелони с плодов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че точно това ангелите в Рая получават за десерт!"

Необходими продукти

  • канелони - 8 бр.
  • ябълки - 5 бр.
  • коняк - 50 мл
  • мед - 4 с.л.
  • орехи - 1 шепа смлени
  • портокали - 2 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцевината на ябълките се отстранява и във вдлъбнатината се слага смес от мед, орехи и коняк. Кората на ябълките се набожда с вилица и плодовете се пекат 40 минути на 180 градуса.

Охлаждат се, кората се маха и ябълките се пасират и се охлаждат.

Канелоните се варят според инструкцията на опаковката, отцеждат се и се измиват със студена вода. Оставят се да изсъхнат.

Пълнят се с ябълковата смес и се оставят в хладилника за 40 минути.

Приготвя се сос, като сокът на портокалите и лимоните се изцежда и се смесва със захарта. Вари се на бавен огън, докато сиропът не намалее с една трета. Канелоните се сервират, като се поливат със сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: