Начин на приготвяне
Приготвят се три плънки. Червената се прави от каймата, която се запържва до покафеняване, добавят се доматеното пюре и солта и се готви още 2 минути.
Жълтата плънка се приготвя, като тиквата се пече във фолио 25 минути на 180 градуса. Пасира се, добавя се сметаната.
Зелената плънка се приготвя, като спанакът се запържва за 6-7 минути, добавя се крема сиренето и се разбърква.
Канелоните се сваряват в солена вода за около 4 минути. Водата се отцежда.
Приготвя се бешамел, като маслото се разтопява и в него се запържва брашното до златисто. Добавя се на струйка млякото и се вари до сгъстяване. Посолява се.
В тавичка се излива половината сос. Канелоните се пълнят с плънките. Редят се по три – с червена, жълта и зелена плънка.
Поливат се с останалия сос и отгоре се поръсват с настърган пармезан. Пекат се 20 минути на 180 градуса.