Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони с Рикота

Канелони с Рикота

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122192
Канелони с Рикота1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • канелони - 1 опаковка
  • зелен фасул - 150 г
  • рикота - 200 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се вари в подсолена и вряща вода, отцежда се, но се запазва водата, в която е врял. След като се охлади фасулът се реже на половинки.

Зехтинът се смесва с босилека. Овкусява се се със солта и черния пипер. Оставя се бульонът да кипне, ако е нужно се добавя и вода, където се вари пастата, според указанията на опаковката.

Прецежда се и се охлажда. Пълни се със сместа от сирене и се слага отгоре зелен фасул. Напръсква се със зехтина и останалия босилек. По желание може да се запече малко във фурната.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: