Начин на приготвяне
Кипнете млякото с дафиновия лист и нарязания лук, охладете за 20 минути. Сварете баклата и граха за 6-8 минути във вряща вода.
Пасирайте ги заедно с подправките и чесъна. Смесете с рикотата, пармезана и оставащите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер.
Разтопете маслото на слаб огън, добавете брашното и разбърквайте 2 минути. Махнете от огъня и бавно смесете с млякото. Върнете на котлона, кипнете и прибавете виното. Разбъркайте за 5-6 минути и овкусете със сол и черен пипер. Сварете пастата.
Напълнете канелоните със зеленчуковата смес. Поръсете половината от соса върху тава за печене, сложете канелоните и поръсете с оставащия сос. Накрая завършете с пармезан и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.