Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони с пушена пъстърва

Канелони с пушена пъстърва

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Канелони с пушена пъстърва1 / 2
16/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 4 с.л. зеленчуков
  • домати - 800 г от консерва
  • пъстърва - 1 бр. пушена (около 400 г)
  • грах - 75 г замразен
  • галета - 75 г
  • канелони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • подправки - сушени по избор
  • За соса
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • пармезан - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и чесъна в бульона в покрита тенджера за три минути. Махнете капака и продължете да готвите, докато бульонът се абсорбира напълно.

Добавете доматите, подправките и задушете за 10 минути. Междувременно махнете кожата на рибата и я нарежете на парчета.

Добавете при доматите заедно с граха, галетата, сол и черен пипер. Загрейте фурната на 190 градуса.

Напълнете канелоните със сместа и наредете в тава за печене. За да направите соса, сложете олиото, брашното и млякото в тенджера и с постоянно разбърквате го кипнете.

Варете докато се посгъсти, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Сипете соса върху канелоните, поръсете с пармезан и печете за 35-40 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: