Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с картофи

Пъстърва с картофи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k656
Пъстърва с картофи1 / 2
20/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • За плънката
  • лук - 60 г
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 20 г
  • маслини - 20 г
  • сметана - 40 г
  • масло - 40 г
  • За гарнитурата
  • масло - 20 г
  • олио - 20 г
  • картофи - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • За украсата
  • лимони - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за плънката се задушават в маслото и малко вода. Добавя се сметаната и се изчаква да се сгъсти.

Рибата се почиства, изважда се гръбната кост, разтварят се двете ѝ половини и се поръсват със сол, пипер лимонов сок.

Поставя се в тавичка с вътрешността нагоре и се покрива с плънката. Запича се.

Картофите се задушават с масло и олио, добавят се копър, магданоз и чесън, и всичко се изсипва около готовата пълнена риба.

Ястието от печена риба се украсява с две резенчета лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: