Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с чеснов сос върху канапе от картофи

Пъстърва с чеснов сос върху канапе от картофи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пъстърва с чеснов сос върху канапе от картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • течна сметана - 250 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • пъстърва - 4 парчета филе
  • масло - 10 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се запържва нарязаният на ситно чесън. Добавя се брашното и се запържва 1 минута. Добавя се сметаната. След като сосът започне да се сгъстява, се добавя малко вряла вода и сол.

Щом сосът кипне, котлонът се изключва и съдът се похлупва с капак. Морковите се настъргват, лукът се реже на ситно и заедно с морковите се запържва в олиото. Картофите се режат на кръгчета.

Слагат се в тавичка, добавя се малко сол и олио. Върху картофите се слага рибата, отгоре – морковите с лука и върху тях- сосът с чесън. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: