Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета. Варят се, като картофите остават твърдо сварени, за да не са разкашкани.
Прецеждат се от водата и се намачкват с преса. След като изстинат картофите, настъргваме сиренето, чукваме яйцата, добавяме галетата, нарязания на кубчета лук, сол, черен пипер и чубрица на вкус и объркваме хубаво сместа.
Оставяме да престои за 20 минути, за да си поеме от подправките и след това нарязваме пресен магданоз и объркваме отново. Използваме дълбок тиган, като го пълним с олио до половината и го слагаме на котлона.
Когато се сгорещи пържим крокетите, като предварително сме ги оформили с ръце във формата на пръчици и сме ги оваляли в брашно. Пържим картофените крокети, докато се зачервят от всички страни.
Вадим ги върху хартия от кухненска ролка, за да се отцедят от мазнината и след това ги сервираме с чеснов сос.
Чеснов сос приготвяме, като объркаме майонеза, киселото мляко, горчицата и пасирания чесън и овкусим при нужда със сол. Изсипваме в купичка за сосове и сервираме. Да ви е сладко!