Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги сваряваме. След това ги обелваме, докато са още топли, а като изстинат, ги настъргваме на ситно ренде или ги пасираме с преса.
Леко запържваме половината част от брашното в кравето масло и го разреждаме с млякото. Изсипваме получения сос Бешамел върху настърганите картофи.
Прибавяме жълтъците, дребно нарязания кромид лук, настърганото сирене, черния пипер и солта.
Разбъркваме хубаво сместа и от нея оформяме картофени топчета колкото орех, които овалваме последователно в останалото брашно, леко разбитите белтъци и галета и изпържваме нашите крокети в предварително загрятата мазнина.
Поднасяме готовите картофени крокети със сос Бешамел като топло предястие или като вегетарианска вечеря.