Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от спанак със сос Бешамел

Крокети от спанак със сос Бешамел

Крокети от спанак със сос Бешамел
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • спанак - 1 кг
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме спанака в малко вряща подсолена вода и го махаме от огъня. Отцеждаме от водата и смиламе спанака с миксер или го накълцваме с нож.

В половината брашно запържваме кравето масло до светлокремаво оцветяване и разреждаме с млякото.

Получения сос Бешамел изсипваме към спаначеното пюре, след което прибавяме 1/2 от галетата, ситно настъргания кашкавал, две от яйцата, дребно нарязания магданоз, черния пипер и солта.

Разбъркваме сместа и от нея оформяме топчета колкото орех, а после ги овалваме в останалото брашно, потапяме ги в другите 2 разбити яйца и в галетата и изпържваме всички крокети в горещото олио.

Подредете готовите спаначени крокети върху кухненска хартия, да се отцедят.

Можем да поднесем готовите крокети от спанак със сос Бешамел като топло предястие или като студена вечеря.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: