Начин на приготвяне
Попарваме спанака в малко вряща подсолена вода и го махаме от огъня. Отцеждаме от водата и смиламе спанака с миксер или го накълцваме с нож.
В половината брашно запържваме кравето масло до светлокремаво оцветяване и разреждаме с млякото.
Получения сос Бешамел изсипваме към спаначеното пюре, след което прибавяме 1/2 от галетата, ситно настъргания кашкавал, две от яйцата, дребно нарязания магданоз, черния пипер и солта.
Разбъркваме сместа и от нея оформяме топчета колкото орех, а после ги овалваме в останалото брашно, потапяме ги в другите 2 разбити яйца и в галетата и изпържваме всички крокети в горещото олио.
Подредете готовите спаначени крокети върху кухненска хартия, да се отцедят.
Можем да поднесем готовите крокети от спанак със сос Бешамел като топло предястие или като студена вечеря.