Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени топчета с чеснов сос

Картофени топчета с чеснов сос

Картофени топчета с чеснов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Запишете си рецептата за тези картофени топчета, защото честичко ще искате да ги приготвяте"

Необходими продукти

  • картофи - 600 грама
  • масло - 50 грама
  • пушен бекон - 100 грама
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • сол
  • заливка
  • кисело мляко - 1 кофичка (500 г)
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете и ги нарежете.

Загрейте маслото и запържете картофите заедно с наситнените бекон и лук. Поръсете ги с магданоз, черен пипер и сол.

Свалете от огъня и оставете сместа да се охлади. Намачакайте с вилица и оформете топчета.

Загрейте 2 лъжици олио и запържете червения пипер.

Поднесете картофите, като ги полеете с чесновото кисело мляко и ги полеете с препържения пипер. Поръсете с наситнен копър.

Картофените топчета с чеснов сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: