Чеснов сос без майонеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8922k17k
Чеснов сос без майонеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Сервирайте този студен чеснов сос без майонеза с печени или пържени зеленчуци, крокети или зеленчукови кюфтенца."

Необходими продукти

  • скир - 70 г
  • цедено мляко - 230 г
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • магданоз - 2 с.л. ситно накълцан
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка разбийте скира, сусамовия тахан и сокът на половин малък лимон. Ако не обичате много кисело, може да намалите количеството на лимоновия сок.

В отделна малка купичка или чашка разбъркайте накълцания магданоз със зехтина.

Счукайте чесъна в хаванче заедно със солта, за да пусне хубаво аромата си. Добре е да махнете кълнчето в средата на скилидката!

Смесете всичко заедно като заделите малко от сместа със зехтин и магданоз за поръсване накрая. Трябва да получите гладък и пухкав чеснов сос.

Сервирайте този студен чеснов сос без майонеза с печени или пържени зеленчуци, хрупкави домашни крокети или неустоими зеленчукови кюфтенца.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: