Начин на приготвяне
Почистете рибите и ги измийте. Посолете и ги оставете в гевгир, за да се отцедят.
С остър нож направете разрези в кожата им. Във всеки разрез пъхнете по резен лимон и малко чесън, посолете и овкусете с черен пипер.
В коремната кухина на пъстървите сипете малко сол, зехтин, лимонов сок и черен пипер.
Намазнете тава за печене и поставете рибите. Отстрани около тях сложете целите глави чесън, чери доматите и картофите, които сте нарязали на ветрило.
Между резените картофи отново пъхнете шайбичка чесън. Полейте рибата със зехтин и покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата около 25 минути, след това махнете фолиото и сипете бирата. Върнете за още 15-тина минути във фурната.
Печената пъстърва с печен чесън и картофи е много вкусна.