Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с печен чесън и картофи

Печена пъстърва с печен чесън и картофи

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печена пъстърва с печен чесън и картофи
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • чесън - 2 цели глави + 3 - 4 скилидки
  • пъстърва - 2 броя (по 400 грама)
  • чери домати - 1 пълна шепа
  • картофи - 2 средни
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • бира - 150 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите и ги измийте. Посолете и ги оставете в гевгир, за да се отцедят.

С остър нож направете разрези в кожата им. Във всеки разрез пъхнете по резен лимон и малко чесън, посолете и овкусете с черен пипер.

В коремната кухина на пъстървите сипете малко сол, зехтин, лимонов сок и черен пипер.

Намазнете тава за печене и поставете рибите. Отстрани около тях сложете целите глави чесън, чери доматите и картофите, които сте нарязали на ветрило.

Между резените картофи отново пъхнете шайбичка чесън. Полейте рибата със зехтин и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата около 25 минути, след това махнете фолиото и сипете бирата. Върнете за още 15-тина минути във фурната.

Печената пъстърва с печен чесън и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: