Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Запечени картофи с лук, чесън и мащерка

Запечени картофи с лук, чесън и мащерка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Запечени картофи с лук, чесън и мащерка1 / 2
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Дайте ни само половин час и ще ви приготвим уникални запечени картофки с неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка - 1 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Намазнете тава със зехтина, изсипете картофите.

Добавете нарязания на пръстени лук и ситно нарязания чесън.

Овкусете със сол, черен пипер и мащерка, налейте още зехтин.

Печете в умерено загрята фурна до готовност, като от време на време разбърквате.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: