Начин на приготвяне
Смесете почистените патешки воденички с едрата сол, разбъркайте и приберете в хладилник за 24 часа.
На следващия ден ги измийте добре и ги отцедете, след което ги подсушете старателно.
Прехвърлете воденичките в тава за печене. Разтопете маста и я сипете към воденичките.
Добавете главите чесън - махнете само външния слой от сухите листа и леко ги намачкайте.
Ароматизирайте с дафиновия лист и клонката мащерка, сложете капака (оставете лек отвор).
Пъхнете в студена фурна и включете на 130-140 градуса. Гответе около 3 часа или до готовност - воденичките трябва да са напълно меки.
Получава се едно страхотно мезе, което отива на всяко питие!
Патешките воденички с чесън и мащерка са готови.