Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Патешки воденички с чесън и мащерка

Патешки воденички с чесън и мащерка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Патешки воденички с чесън и мащерка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • патешка мас - 1 кг
  • патешки воденички - 1 кг (почистени)
  • дафинов лист - 1 брой
  • чесън - 2 - 3 глави
  • мащерка - 1 клонка
  • едра сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете почистените патешки воденички с едрата сол, разбъркайте и приберете в хладилник за 24 часа.

На следващия ден ги измийте добре и ги отцедете, след което ги подсушете старателно.

Прехвърлете воденичките в тава за печене. Разтопете маста и я сипете към воденичките.

Добавете главите чесън - махнете само външния слой от сухите листа и леко ги намачкайте.

Ароматизирайте с дафиновия лист и клонката мащерка, сложете капака (оставете лек отвор).

Пъхнете в студена фурна и включете на 130-140 градуса. Гответе около 3 часа или до готовност - воденичките трябва да са напълно меки.

Получава се едно страхотно мезе, което отива на всяко питие!

Патешките воденички с чесън и мащерка са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: