Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с портокали

Пъстърва с портокали

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пъстърва с портокали1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъстърва - 4 бр. филе
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • бяло вино - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и тиквичките се нарязват на тънки кръгчета и се разпределят върху четири парчета фолио, намазани с олио.

Върху всяко парче фолио се слага филе от пъстърва, полива се с вино, поръсва се със сол и черен пипер. Поръсват се с джинджифил.

Лимонът и портокалът се нарязват на кръгчета, без да се обелват. Тези резенчета се разпределят върху четирите филета. Фолиото се завива като пакетчета и се пече 25 минути на 190 градуса.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: