Начин на приготвяне
Раздробете каймата в дълбок тиган с малко олио и добавете нарязаните на ситно лук, чушка, морков и чесън.
Щом станат почти готови, сипете доматения сок и доматеното пюре.
Налейте водата и виното и овкусете с подправките.
Варете соса за около 6 минути.
Започнете с приготвянето на соса Бешамел.
Разтопете маслото в друг тиган, добавете брашното и след няколко секунди излейте на порции млякото при непрекъснато бъркане с телена бъркалка. Овкусете с подправките и варете соса за няколко минути.
Вземете една тава и я намажете с масло.
Напълнете канелоните със соса Болонезе и ги наредете в тавата - редувайте ги с останалия сос болонезете.
Залейте ги с бешамеловия сос, поръсете ги с настъргания кашкавал и ги сложете да се печат до готовност.
Канелоните с два вида сос и кайма са много вкусни.
Добър апетит!