Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони с два вида сос и кайма

Канелони с два вида сос и кайма

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Канелони с два вида сос и кайма
Снимка: Stefan
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Със сигурност по-вкусна мусака не сте опитвали"

Необходими продукти

  • канелони - 17 бр.
  • доматен сос - 400 г
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • захар - 1 ч .л
  • сол - на вкус
  • риган
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • джинджифил - сух
  • за бешамела
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - вегета
  • за поръсване
  • кашкавал - 300 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете каймата в дълбок тиган с малко олио и добавете нарязаните на ситно лук, чушка, морков и чесън.

Щом станат почти готови, сипете доматения сок и доматеното пюре.

Налейте водата и виното и овкусете с подправките.

Варете соса за около 6 минути.

Започнете с приготвянето на соса Бешамел.

Разтопете маслото в друг тиган, добавете брашното и след няколко секунди излейте на порции млякото при непрекъснато бъркане с телена бъркалка. Овкусете с подправките и варете соса за няколко минути.

Вземете една тава и я намажете с масло.

Напълнете канелоните със соса Болонезе и ги наредете в тавата - редувайте ги с останалия сос болонезете.

Залейте ги с бешамеловия сос, поръсете ги с настъргания кашкавал и ги сложете да се печат до готовност.

Канелоните с два вида сос и кайма са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: