Начин на приготвяне
Ябълките се измиват добре, сърцевината се отстранява, кората се набожда с вилица на няколко места. В образувалата се вдлъбнатина в плодовете се слага смес от мед, вино и смлени орехи.
Ябълките се слагат в тавичка и се пекат 40 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се обелват. Плодовете се пасират и пюрето се оставя в хладилник.
Канелоните се сваряват, отцеждат се, измиват се със студена вода и се подсушават. Пълнят се с ябълковото пюре и се оставят в хладилника за 40 минути.
Приготвя се сос, като лимоните и портокалите се обелват, пасират се и се смесват със захарта. Оставят се да кипнат и се варят на бавен огън, докато течността не се изпари наполовина.
Ягодите се нарязват на четвъртинки и се добавят в соса. Канелоните се сервират с топлия сос.