Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушен свински бут със сушени сини сливи

Задушен свински бут със сушени сини сливи

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински бут - около 1.6 кг, на хапки
  • сини сливи - 500 г сушени
  • лук - 300 г
  • сметана - 100 г
  • желе - 1 с.л. по избор
  • червено вино - 1 бутилка
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите накиснете от предната вечер във виното, на другия ден ги отцедете и им отстранете костилките.

Месото запържете в маслото, като внимавате да не загори, и добавете солта, черния пипер и ситно нарязаните лукчета.

Залейте с виното, захлупете и задушавайте на тих огън 40 мин., след което прибавете сливите и задушавайте още 30 мин.

Сгъстете соса от задушаването, накрая добавете сметана, още подправки, ако е необходимо, и желето.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: