Начин на приготвяне
Сливите се загряват на пара, за да омекнат. Разрязват се на две, слагат се в тенджерка и се заливат с ябълковия сок. Оставят се да кипнат, котлонът се намалява и сливите се варят под капак 20 минути на среден огън.
Сливите се вадят с решетъчна лъжица, сокът се прецежда. От три супени лъжици вода и захарта се сварява захарен сироп.
Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя захарният сироп.
Ябълковият сок се кипва още веднъж и в тях се пуска с лъжица от белтъците. Покриват се с капак и се оставят да се варят 3 минути на бавен огън.
Сервира се, като в купички се слага от сварените белтъци, заливат се със сока и се слагат по няколко парченца сливи.