Начин на приготвяне
Внимателно почистваме лука. Както е цял го заливаме с телешкия и зеленчуковия бульон и виното. Добавяме 1-2 с.л. лимонов сок, сос Уорчестър на вкус, сол и черен пипер и задушаваме на умерен огън до омекване на лука.
Когато лукът омекне, добавяме шаранa, почистен и нарязан на порции. Доливаме още вода, ако е нужно и задушаваме до готовност на рибата.
Изваждаме порциите шаран и отстраняваме кожата и костите. Прибираме ги на топло, а към соса добавяме маслото и ситно нарязан магданоз. Кипваме ястието и варим около 5 минути. Връщаме рибата и задушаваме шарана още 5 минути.
Поднасяме нашата задушена риба със вкусни задушени картофи или салата по избор.