Начин на приготвяне
Отцеждаме гъбите от водата в буркана и ги нарязваме на тънки ивици. Леко ги задушаваме в част от кравето масло.
Разтапяме останалото масло в тавичка, изсипваме изчистения и измит ориз, разбъркваме няколко пъти, посоляваме и заливаме с гореща вода в съотношение 1:2, 5.
Прибавяме лука, нарязан на половинки, и слагаме ориза да се задушава във фурната, докато набъбне и поеме водата.
След това прибавяме задушените гъби. Подправяме с червен пипер.
Разбъркваме внимателно готовата гарнитура от задушен ориз с гъби и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Вкусен ориз на фурна, който става не само за оризова гарнитура, но и за основно вегетарианско ястие.