Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, морковът на кръгчета, чушката на дребно, тиквичката на кубчета. Нарязаните зеленчуци се слагат в тиган с мазнина и се запържват. Малко след това се прибавя измитият ориз.
След като се запържи оризът, всичко се прехвърля в уред за бавно готвене. Стените на керамичният съд на уреда трябва предварително да се намажат с малко олио.
Прибавят се сол на вкус, черен пипер, подправка Маги 10 зеленчука и две чаени чаши вода. Уредът се похлупва и се включва на втора степен.
Този задушен ориз се готви два часа и половина или до готовност, като периодично се разбърква.
По средата на готвенето се прибавят броколи, накъсани на розички, и ако е необходимо, може да се долее още малко вода, но задължително гореща.
Поднасяме нашия задушен ориз със зеленчуци, докато е още топъл.