Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Фурна»Гарнитура от задушен ориз с масло

Гарнитура от задушен ориз с масло

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
Гарнитура от задушен ориз с масло
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава, кромид
  • краве масло - 125 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в кравето масло и малко вода до полуомекване. Прибавяме почистения и измит ориз.

Разбъркваме няколко пъти и заливаме с 5 ч.ч. гореща вода. Добавяме черния пипер и солта.

Задушаваме ориза на слаб огън във фурна, докато набъбне и поеме течността.

Готовата гарнитура от задушен ориз с масло можем да комбинираме със свински кебап, пържени зеленчуци, гъби в масло. Той е чудесна гарнитура към всякакви ястия.

По наша преценка можем да поръсим малко лимонов сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: